BAZAR ZDRAVLJA U SRBOBRANU

Više stotina Srbobranaca imalo je priliku da prekontroliše svoje zdravstveno stanje na Bazaru zdravlja, održanom u „Pozorištancetu“. Prema rečima msc. dr Danijele Stanković – Baričak, pomoćnice sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, velika posećenost Bazara zdravlja govori u prilog tome da je njihovo održavanje sasvim opravdano i neophodno.
- Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju prepoznao je ovakve događaje kao način da se građani nauče šta su to prventivne aktivnosti i da treba da dolaze na preventivne preglede – rekla je msc. dr Danijela Stanković.
Kako je ovom prilikom istakao dr Ilija Gazepov, srbobranski Dom zdravlja nastavlja rad na prevenciji, jer je to najvažniji deo lečenja.
- Srbobranska opština će uskoro biti jedina opština te veličine, koja će imati preventivni centar. Sredstva za ovu namenu obezbeđena su iz opštinskog i pokrajinskog budžeta – dodao je dr Gazepov.


Podršku svojim kolegama lekarima i medicinskim sestrama, na srbobranskom Bazaru zdravlja pružili su zaposleni u vrbaskom Domu zdravlja i Opštoj bolnici.
- Bazari zdravlja održani su u sva tri naseljena mesta srbobranske opštine, i svuda je odziv bio više nego odličan.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Vi ste ovde: Home Aktuelno BAZAR ZDRAVLJA U SRBOBRANU